stoppenmetroken

Stoppen met roken

Misschien wil je dat al langer, maar is het tot nu toe niet gelukt. De eerste stap heb je gezet en ik wil je graag ondersteunen. Een goede motivatie van jouw kant is erg belangrijk. Een wondermiddel bestaat er namelijk niet.

Lichamelijke ontwenningsverschijnselen

Deze ontwenningsverschijnselen krijg je als de behoefte aan nicotine niet vervuld wordt. Dan krijg je bijv. last van slapeloosheid, hoofdpijn, irritaties, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen. Je lichaam kan heel goed wennen aan een leven zonder nicotine, maar dat duurt even. De eerste weken na het stoppen met roken zijn het lastigst.

Geestelijke afhankelijkheid

Behalve deze lichamelijke afhankelijkheid ben je waarschijnlijk ook geestelijk afhankelijk van het roken (nicotine). Vaak rook je meer als je onrustig of gestressd bent. Het is een gewoonte geworden en gewoontes veranderen is lastig.

Hoe kan ik helpen?

Allereerst maak ik gebruik van ooracupunctuur. Hiermee worden de lichamelijke ontwenningsverschijnselen aangepakt maar ook de geestelijke afhankelijkheid. Daarnaast kan geef ik je een ontspannende behandeling, zodat je stresshormonen in je lichaam geneutraliseerd worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dat kan per persoon verschillen. We kunnen dat na de eerste behandeling bepalen, in overleg.

Het loont altijd om te stoppen met roken!

Ook al ben je ouder en rook al je heel lang. Je longen zijn je dankbaar! Je zult je veel energieker voelen!

Handig te doen voor de behandeling:

  • Rook niet tot aan mijn voordeur, maar rook je laatste sigaret maximaal een aantal uren voordat je bij mij een behandeling ondergaat.
  • Stel jezelf alvast de volgende vragen: Waarom ben je ooit begonnen met roken ? / waarom heb je nog zolang doorgerookt ? / waarom wil je er juist nu vanaf? De antwoorden bespreken we en neem ik mee in de behandeling.
  • Lees een boek om nog gemotiveerder te raken: bijv. ‘De opluchting’ van Jan Geurtz of ‘stoppen met roken’ van Allen Carr.

Maak vandaag nog een afspraak:

www.praktijklibra.nl/contact