Na ¾ jaar regelmatig maag klachten te hebben gehad, kwam het in de zomer van 2020 tot een dieptepunt en belandde ik in het ziekenhuis.

Ik beschrijf het als een dieptepunt, maar eigenlijk was het een kantelpunt.

Zoals koorts ook een kantelpunt is tijdens een ziekte. Nadat de koorts weg is voel je je vaak een stuk beter en begin je verder op te knappen.

Dat was bij mij ook zo.

Pijn is altijd een signaal

Een signaal dat aandacht vraagt. Een signaal van het universum dat aandacht vraagt.

In 1e instantie denk je daar niet aan. In mijn geval van maagpijn, ben ik eerst gaan kijken naar wat ik had gegeten en hoeveel. Maar de volgende keer dat ik maagpijn had, was dat niet hetzelfde.

Daarna ben ik verder gaan onderzoeken. Door mijn kennis van het energiesysteem kwam ik uit bij mijn 3e chakra. De maag is daarmee verbonden.

Het 3e chakra gaat oa over wilskracht, vuurkracht en hoe is jouw positie ten opzichte van de ander, macht/onmacht.

Eén van mijn levensthemas is dat ik een enorme pleaser ben. Dat wil zeggen dat ik mezelf meestal wegcijfer om een ander te pleasen.

Een ander pleasen is op zich niet erg, maar wel als de balans weg is en je jezelf compleet wegcijfert.

Zie het als vuur: een klein vlammetje kan zo weer uitgaan, een vuurtje kan heerlijk verwarmend zijn, maar teveel vuur kan iets verbranden.

Bij mij was het 3e chakra duidelijk uit balans. Dat mocht en kon ik nu onder ogen zien en daarmee helen.

Het proces

Dat proces kwam tot een kantelpunt in de zomer van 2020. In de maanden daarvoor was de maagpijn heftig, maar meestal na een dag weer verdwenen.

Nu had ik dagen achter elkaar pijn, kon niet zitten/staan/slapen en had geen zin in eten en drinken.

Omdat ik niet snel een huisarts raadpleeg ( ….hulp vragen vind ik lastig….) kwam ik pas op dag 4 bij de huisarts terecht.

Mijn bloed werd gecheckt en de ontstekingswaarden waren zo hoog dat het apparaat het niet kon aangeven (hij sloeg nog net niet op tilt 😉 )

Voordat ik het wist was ik op weg naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

Na lang onderzoek zijn ze tot de conclusie gekomen dat ik een ingekapselde maagperforatie had, met daardoor een grote ontsteking in mijn buikgebied.

Mijn lichaam was al aan het helen want het had de maagperforatie al ingekapseld. Maar er was nog wat hulp nodig om hier doorheen te komen.

Ik werd opgenomen en aan het infuus gelegd met pijnstilling, antibiotica en maagbeschermers. Je moet weten dat ik zeer sceptisch ben over medicatie. Maar ik weet ook dat als ik de strijd ermee aanga, het een slechte invloed heeft op mijn gezondheid (placebo / nocebo effect).

Dus heb ik de medicijnen letterlijk verwelkomt in mijn lijf. Ik draaide heerlijk rustige muziek, deed mn ogen dicht en sloot me letterlijk af voor mn omgeving.

De artsen waren bang dat ik geopereerd moest worden, maar dat was op deze manier niet nodig. De medicijnen hebben mij geholpen de ontsteking te bestrijden en na 5 dagen mocht ik weer naar huis.

Al met al heb ik 5 dagen niet gegeten en nauwelijks gedronken en bijna 10 dagen plat gelegen.

Je zou zeggen dat dan ook een tijd duurt voordat je weer op de been bent…….. maar ik ben lopend het ziekenhuis uitgegaan en na een week kon ik weer een eind buiten lopen.

 

Een half jaar later…..

Het is nu ruim een half jaar geleden en op dit moment heb ik geen maagklachten meer.

Als ik terugkijk ben ik vooral verbaasd over het hoe snel ik ben hersteld. Dat blijf ik heel bijzonder vinden. 

Heel bijzonder om écht te ervaren hoe het lichaam een groot zelfgenezend vermogen heeft en hoe het fysieke lichaam nauw verbonden is met ons energielichaam.

Ik ben dankbaar dat ik dat op zo’n manier duidelijk heb mogen ervaren.

Niemand wil ziek zijn, ik ook niet. Maar mijn ervaringen, in combinatie met mijn kennis, gebruik ik om anderen te begeleiden op hun unieke levenspad. Het is mijn levensmissie om deze kennis over te brengen. 

 

PS  Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen?
Vraag dan hier een gratis gesprek aan.